De prairietuin is een zeer eigentijdse ontwikkeling in de tuinarchitectuur: toekomstgericht, duurzaam, onderhoudsarm en ongelooflijk rijk en mooi.

Duurzaamheid

Prairiebeplanting is een duurzame optie omdat het zich aanpast aan de leefomgeving. We noemen dit ook wel klimaatadaptieve beplanting. Een ander voordeel van een prairie garden is dat het weinig onkruid toelaat. Doordat de planten diepgeworteld zijn, zal je weinig tot geen onkruid zien.

Klimaatadaptief.            Het klimaat verandert en daarmee de eisen aan onze buitenruimte. Prairiebeplanting is duurzaam en past goed binnen deze veranderende vereisten van de natuur. Prairie beplanting is zeer geschikt voor gebruik in een klimaatvriendelijke tuin, heeft een natuurlijke uitstraling en een positief effect op de biodiversiteit.

Kleurrijk en onderhoudsarm

De natuurlijke schoonheid en de afwisseling in kleur en structuur blijven door de jaargetijden heen mooi om naar te kijken. De bloemrijke planten komen in een wisselende samenstelling over het gehele plantvak terug. De combinatie van langbloeiende vaste planten en siergrassen zorgt voor een kleurrijke tuin die weinig onderhoud nodig heeft. 

Prairie Garden: een goed antwoord op hittestress en wateroverlast

Prairiebeplanting is duurzaam, onderhoudsvriendelijk en geschikt voor gebruik in een klimaatbestendige tuin. De prairiebeplanting laat weinig tot geen onkruid toe omdat de planten diep wortelend zijn. De aanleg vereist dan ook een speciale procedure: na een goede bodembewerking wordt de bovenste acht centimeter afgedekt met een mengsel van lavagesteente. Het lavamengsel houdt kiemend onkruid grotendeels tegen en zorgt voor een goede waterhuishouding. Omdat de lava een groot waterbergend vermogen heeft, is de beplanting goed bestand tegen extreme hoosbuien en voorkomt deze in droge periodes juist uitdroging van de grond.

Soortecht, leverbetrouwbaar en duurzaam geteeld

Plant4Tuin kweekt op duurzame wijze een groot sortiment vaste planten in P9 op eigen kwekerij. Soortechtheid, leverbetrouwbaarheid en duurzaam geteelde producten kenmerken ons bedrijf.  De uitgebalanceerde concepten zijn flexibel in te zetten en toe te passen in elk groendesign. We streven altijd naar een natuurlijke en kleurrijke buitenruimte voor een optimale beleving.