Veel bloei en weinig onderhoud? Prairiebeplanting

Gepubliceerd op 21 februari 2023 om 22:14

VEEL PLANTEN EN WEINIG ONDERHOUD? PRAIRIE GARDEN!

Een prairietuin geeft een bijzonder gevoel. De tuin is kleurrijk en heeft wisselende bloeitijden. Door het natuurlijk evenwicht is deze tuin aantrekkelijk voor nuttige insecten, vogels en vlinders. Er is een grote keuze in plantenmengsels. De planten in een mengsel zijn goed op elkaar afgestemd. In elk jaargetijde is er iets aantrekkelijks te zien.

Eigenschappen prairietuin

– Biodiversiteit
– Weinig onderhoud
– Jaarrond mooi en kleurrijk
– Grote keuze

Standplaats

Kies een zonnige plek uit voor je planten. De meeste planten doen het beter in de zon.  Komen je planten toch voornamelijk in halfschaduw te staan, stem dan daar je planten op af.

Weinig onderhoud

Een prairietuin past helemaal in de huidige vorm van tuinieren. Er is weinig ruimte voor onkruid. De planten groeien op een natuurlijke manier in elkaar over. Een prairietuin wordt aangelegd op een ondergrond van lava. Dit houdt vocht vast en voorkomt dat onkruiden kunnen gedijen. Het ziet er ook mooi uit.

Concepten

Kies bij voorkeur uit een uitgekiend mengsel. De bloeitijd, hoogte, kleuren en accenten zijn perfect op elkaar afgestemd. 

Je koopt een mengsel per m² en krijgt voldoende planten. De vaste planten worden specifiek samengesteld, meest handige is eerst inplanten en aansluitend afstrooien van de prairieva.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.