De prairietuin is de nieuwste tuintrend

Gepubliceerd op 1 maart 2023 om 21:09

Een droomtuin die altijd verrast, vol kleur en met de pracht van een échte prairie. 

Prachtige kleurrijke mengsels welke in de collectie #Prairiebeplanting duurzaam zijn en goed passen binnen de veranderende vereisten van de natuur. #Prairie #beplanting is zeer geschikt voor gebruik in een #klimaatvriendelijke tuin, heeft een natuurlijke uitstraling. is #duurzaam en heeft een positief effect op de #biodiversiteit. Veel prairieplanten kennen we al als borderplant. Deze rijk bloeiende vaste planten staan in grote groepen willekeurig verspreid, samen met siergrassen. In een prairieborder van #Plant4Tuin hoef je niet te steunen, knippen of te scheuren, het is de bedoeling dat er een evenwicht ontstaat en dat de border jarenlang mooi blijft.

 • De nieuwste tuintrend is de prairietuin, een natuurlijk en wild ogende tuin met veel grassen en kleurrijke bloemen. Wil je er zelf ook een aanleggen?
  Prairieplanten bestaan uit meerdere grassen en prachtig bloeiende planten in vaak warme tinten. Prairieplanten kunnen prima verwilderen, het blijft één geheel en je benadrukt zo de natuurlijke sfeer. Er zijn verschillende voorbeelden te noemen van prairieborders; De border is een prachtige combinatie van vele grassen afgestemd met vaste planten.

 

   

  Prairiebeplantingen zijn kleurrijke en lichtgevende toppers  welke in de collectie #Prairiebeplanting duurzaam zijn en goed passen binnen de veranderende vereisten van de natuur. Ze zien er heel natuurlijk uit en vereisen niet veel onderhoud. Prachtig, piekerig, bleek geelgroen blad met donzige pluimen van zilvergroene bloemen, rijpend in alle kleuren. De veelzijdige concepten zijn ideaal voor een nieuwe vaste plantenborder. Het is perfect om beweging in een beplantingsschema te introduceren, aangezien de pluizige bloemhoofdjes en het gebladerte bij het minste briesje opbollen.

  Vervul je tuinwens met wuivende grassen en uitbundige bloemen en veel diversiteit. Dat je er zelden moet wieden, de planten geen extra water nodig hebben, niet ziek worden en je aan één opruimbeurt in de lente voldoende hebt, zijn alleen maar pluspunten.

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.